Amikor a hőmérő higanyszála (van még valakinek higanyos hőmérője?) tartósan 30-35 fok fölé kúszik, az embernek egyre kevesebb kedve van bekapcsolni a konyhában található hőtermelő egységeket (tűzhely, sütő), még a tejeskávét is hidegen issza, legalábbis én.
Ilyenkor megnövekszik az ember folyadék (sör) igény is.
Továbbá ki nem szeret ásványvizet vásárolni, vagy felcipelni a negyedikre, viszont rossz ízűnek találja a csapvizet, csináljon limonádét: egy másfélliteres kancsóba három evőkenál cukor, egy löttyintésnyi citromlé, és be vele a hűtőbe!
A korábbi posztjaim közül megpróbáltam összeszedni párat, ami kevés főzéssel jár, vagy anélkül is elkészíthető, illetve hidegen/hűtve tálalandó. Illetve lehetőleg könnyű, nem fekszi meg az ember gyomrát, ilyen pl. a málnásfröccs.
Hogy legyen valami nassolnivaló, csinálhatunk zöldségtálat, az egészséges is, az édesek közül pedig a kihagyhatatlan habkönnyű joghurttorta vagy a tejfölös csodasüti ami először eszembe jut, de tulajdonképpen hidegen készítjük és hűtve tálaljuk a pöttyös kekszet vagy a kókuszgolyót is.