HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Pöttyös keksz

2009.04.11. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
0,5 dl rum
25 dkg margarin
1,5 dl tej
20 dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A kekszet apró darabokra tördeljük (kb hatfelé), és a rummal meglocsoljuk. A tejet, cukrot, kakaót és lisztet összekeverve állandó keverés mellett kis lángon felfőzzük. Beletesszük a margarint, és újra felforraljuk. Ráöntjük a kekszre, és folpackkal bélelt őzgerintformába öntjük. Célszerű az őzgerincformát benedvesíteni, hogy tapadjon hozzá a folpack. Hűtőszekrényben egy éjszakát állni hagyjuk, szeletelve tálaljuk...

...szól az eredeti recept, ami megtölt egy 33x10x6,5 cm-es őzgerincformát. mivel más méretű gerincekhez más mennyiség kellhet, ezért a legcélszerűbb elővenni a formát, és teletördelni keksszel, majd a kekszet lemérni, és ahhhoz arányítani a többi hozzávalót.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr131048084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.04.26. 16:20:41

Megtaláltam a jövő hétvégi desszertet :)
süti beállítások módosítása