Hozzávalók:
20 dkg liszt (1/3 tk tönköly, 1/3 durum, 1/3 fehér tönköly
5 dkg cukornak megfelelő 1:4 dia wellness
10 dkg vaj
2 főtt tojás sárgája
0,5 dl tej
1 mokkáskanál rum
1 púpos teáskanál őrölt kávé
2 csapott evőkanál kakaó
+ ½ ek porcukor a tetejére megszórni (vagy szintén 1:4)
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a cukorral összedolgozzuk. Hozzákeverjük a főtt tojások áttört sárgáját, a kávét és a kakaót. Végül a tejszínnel (tejjel) és a rummal összegyúrva tésztát készítünk. Kb. zsemleméretű gombócot kapunk. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána 4 részre osztjuk, 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk. A rudakat 2 cm-es darabokra felvágjuk (kb. 45-50 db) – a kis kockákat a kezünk között vagy az asztalon nudliformára sodorjuk, kiflibe hajlítjuk. Lisztezni nem kell. Sütőpapírral bélelt tepsin 175-180 fokon 10-12 percig sütjük. Még melegen beleforgatjuk porcukorba (vagy 1:4-be)