HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Tamáskifli

2020.03.22. 20:10 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:

20 dkg liszt (1/3 tk tönköly, 1/3 durum, 1/3 fehér tönköly
5 dkg cukornak megfelelő 1:4 dia wellness
10 dkg vaj
2 főtt tojás sárgája
0,5 dl tej
1 mokkáskanál rum
1 púpos teáskanál őrölt kávé
2 csapott evőkanál kakaó

+ ½ ek porcukor a tetejére megszórni (vagy szintén 1:4)

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, a cukorral összedolgozzuk. Hozzákeverjük a főtt tojások áttört sárgáját,  a kávét és a kakaót. Végül a tejszínnel (tejjel) és a rummal összegyúrva tésztát készítünk. Kb. zsemleméretű gombócot kapunk. 1 órára hűtőbe tesszük. Utána 4 részre osztjuk, 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk. A rudakat 2 cm-es darabokra felvágjuk (kb. 45-50 db) – a kis kockákat a kezünk között vagy az asztalon nudliformára sodorjuk, kiflibe hajlítjuk. Lisztezni nem kell. Sütőpapírral bélelt tepsin 175-180 fokon 10-12 percig sütjük. Még melegen beleforgatjuk porcukorba (vagy 1:4-be)

Szólj hozzá!

Címkék: édesség sütőben IR inzu

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5815545534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása