HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Lucfalvi almás pite

2022.10.29. 22:05 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg liszt (35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza, 15 dkg finomliszt vagy fehértönköly, ami van)
15 dkg zsír
15 dkg tejföl
4 dkg 1:4 édesítő (vagy 15 dkg cukor)
1 nagy tojás + 1 másik kenni
1/2 csg sütőpor
csipet só


1,5-2 kg alma
2 ek fahéj

Alma alá nedvszívónak: 
Kókuszreszelék VAGY

6 dkg apróra tört dió
6 dkg zsemlemorzsa
1 ek fahéj
1 dkg 1:4 édesítő vagy 4 dkg porcukor

 

3ad17626-679b-4fde-995b-bc8d52fcd0b4.jpeg

Elkészítés:
KIzsírozok egy 23x33-as tepsit (nekem ez van, az ikeás magas falú üveg, a mennyiségek erre lettek számolva). A tészta hozzávalóit összergyúrom, majd két egyforma gombócra osztom. Letakarom.

Az almát megpucolom, és lereszelem, majd elkeverem a fahéjjal).

A diótöretet a zsemlemorzsával, fahéjjal és édesítővel összekeverem és serpenyőben pár perc alatt megpirítom.

Az egyik tésztagombócot kinyújtom és a tepsi aljára terítem. Meghintem a diós morzsás keverékkel (vagy kókuszreszelékkel), majd ráterítem az almát. Végül a tésztagombóc másik feléből hurkákat sodrok és rácsmintát készítek belőle-, vagy azt is simán kinyújtom, mint az alját, és ráterítem az almára. Megkenem a tetejét tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm. 

bcddb24c-6bd0-4a3d-8fc1-951bc8645f52.jpeg 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr717966040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása