HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Zabpelyhes túrógombóc

2020.03.25. 17:46 Viktor-a-konyhában

Forrás: https://noraszkitchen.cafeblog.hu/2015/01/10/nagyon-egeszseges-turogomboc/

(kicsit átalakítottam)

Hozzávalók: 

250g túró
1 tojás
1 csipet só
100g finomszemű zabpehely
1 evőkanál dia wellness 1:4 cukorhelyetttesítő
1 evőkanál kókuszzsír
50g teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
(1 teáskanál dia wellness 1:4 cukorhelyetttesítő) opcionális
25-30 ml víz
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál  dia wellness 1:4 cukorhelyetttesítő  

 

Elkészítés: 

A túrót, tojást, sót, és az 1 ek. édesítőt összekeverem, majd legalább fél órára hűtőbe teszem, hogy a zabpehely megpuhuljon.

Addig meg lehet csinálni a prézlit: a zsemlemorzsát megpirítom a kókuszzsíron (vagy étolajon), majd hozzáöntöm a vizet, hogy megpuhuljon. amikor aranybarna és puha, leveszem a tűzről, édesítem (bár ez lehet opcionális és félreteszem.

Felteszek 1 -1,5 liter vizet főni. Amikor forr, vizes tenyérrel gombócokat formázok a túrós keverékből (én olyan 4-6 cm átmérőjűeket csináltam) és a vízben megfőzöm. Kb 8 perc alatt megfő, és feljön a víz tetejére.

Beleforgatom a morzsába és édesített tejföllel (vagy joghurttal) vagy gyümölccsel tálalom.

Nekem ebből 12 db közepes méretű gombóc jött ki, ami elég volt ebédre meg egy uzsonnára

Szólj hozzá!

Címkék: édesség túró ebéd IR inzulinrezisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr2115553936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása