Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
0,5 dl rum
25 dkg margarin
1,5 dl tej
20 dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A kekszet apró darabokra tördeljük (kb hatfelé), és a rummal meglocsoljuk. A tejet, cukrot, kakaót és lisztet összekeverve állandó keverés mellett kis lángon felfőzzük. Beletesszük a margarint, és újra felforraljuk. Ráöntjük a kekszre, és folpackkal bélelt őzgerintformába öntjük. Célszerű az őzgerincformát benedvesíteni, hogy tapadjon hozzá a folpack. Hűtőszekrényben egy éjszakát állni hagyjuk, szeletelve tálaljuk...
...szól az eredeti recept, ami megtölt egy 33x10x6,5 cm-es őzgerincformát. mivel más méretű gerincekhez más mennyiség kellhet, ezért a legcélszerűbb elővenni a formát, és teletördelni keksszel, majd a kekszet lemérni, és ahhhoz arányítani a többi hozzávalót.