HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Töltött Káposzta

2020.03.24. 23:16 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:

1 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
1 nagy fej vöröshagyma
fokhagyma
2 dl rizs (jázmin), vagy bulgur
2 tojás
só, bors, gyömbér
majoranna
őrölt pirospaprika
rizsliszt?
füstölt oldalas, kolbász, valamilyen füstölt húsáru
1 kg savanyú káposzta
6-8 nagy levél (savanyított káposztalevél)
2 fej vöröshagyma
ketchup(?)
alaplé


Elkészítés:

 

Én mindig előfőzöm a rizst, így a töltelék nem lesz száraz, szaftosabb marad, Kerekszemű rizst szeretek használni, de ez ízlés dolga. Megpucolom és finomra vágom a hagymát és fokhagymát. Kevés olajon puhára párolom, majd rádobom a rizst. (1 kiló húshoz egy 2 dl-es pohármyit számolok.) Átforgatom, majd felöntöm egyszeres mennyiségű vízzel, dobok bele egy húsleveskockát és félpuhára főzöm, hagyom kihűlni Egy nagy tálba teszem a húst, a kihűlt hagyrnás rizst, a tojásokat. Sózom, borsozom. megszórorn örölt paprikával és egy kevés majoránnával.

 

Az elkészült tölteléket a kettévágott és a vastag erezettől megtisztított káposztalevelekbe töltöm.

 

Egy fej hagymát megpárolok. Jöhet a bogrács. Az aljába kevés olajat, zsírt teszek, ízlés kérdése. Erre jön a füstölt oldalas. nem kell túl sok. épp csak adjon egy kellemes ízt. Aki nem szereti a füstöltet az hagyományos oldalassal is készítheti, de mindenképpen érdemes valamelyiket beletenni. mert megakadályozza, hogy leégjen a káposzta a bográcsban. Az oldalasra szórom az apró káposzta felét, ráteszerm a szálára vágott, elősütött hagymát megszórom kevés piros paprikával, gyömbérrel, rizsliszttel (berántja magát) és néhány csepp kethuppal, erre jönnek a töltelékek, majd a maradék káposztával befedem. amit szintén megszórok az előző rétegnél írtakkal. Közé dugdosom a kolbász darabokat . majd felengedem annyi húslevessei, ami ellepi. 180 fokon leledve kb. 4 órát sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: sós főétel sütőben IR inzulinrezisztens ehytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4915545628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása