Tökéletes nyári ebéd, főleg amikor majd két forintért dobálják az ember után a cukkini.
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 bögre reszelt sajt (fehér cheddar, parmezán, grana padano, gruyere)
egy harmad póréhagyma
fél csokor petrezselyem
egy evőkanál kakukkfű
egy csapott evpkaná teljes kiőrlésű liszt
fokhagyma
szerecsendió
egy mokkáskanál őrölt bors,
egy mokáskanál só (sajtok sósak,nem kell sok)
A kép a sütés előtti állapotot mutatja.
Elkészítés:
A cukkinit negyed cikkelyekre vágom, a pórét karikázom, mindkettőt 6-8 mm vastagra. Tálba teszem, megy rá a durvára vágott petrezselyem, kakukkfű. Alalposan átkeverem. Majd jön a liszt, azzal is átkeverem, utána a sajtokkal. Végül ízéseítem: só, bors, kis szerecsendió reszelve, kevés fokhagyma őrölve vagy nagyon apróra vágva, kevés cayenne bors. Ezekkel is elkeverem alaposan. Sütőtálba, bagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába teszem nem túl vastagon, és 170 fokon sima alsó-felsőn 25-30 perc alatt megsütöm. Felül ropgós sajt, alul leveses, de nem tocsogós.