HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Zöldségtál

2010.12.27. 12:00 Viktor-a-konyhában

Ha vendégeink száma meghaladja a nullát, nagy valószínűséggel lesz köztük vegetáriánus, fogyókúrázó, egyéb okból diétázó, satöbbi, vagy csak olyan, aki már teleette magát a karácsonyi nagy zabálások alatt. Hogy senki ne maradjon éhen, vagy egyszerűen azért, hogy változatosabbá tegyük a menüt készíthetünk  zöldségtálat. Ez annyira egyszerű, hogy már.

 

Hozzávalók:
zöldségek (ki hitte volna), amit épp találunk:
paprika (lehet zöld is, meg valami nagy piros vagy színes pritaminpaprika), kígyóuborka, kis karalábé, sárgarépa, esetleg zöldhagyma, (további ötleteket várok kommentben)
tejföl vagy joghurt
1 késhegynyi bors
1 gerezd fokhagyma
egy evőkanál mustár
kis só

 

Elkészítés:
A tejföl a martogatáshoz kell, és dönthetünk úgy, hogy ahogy van, natur tálaljuk. Ha mégsem, akkor az alábbiak szerint ízesíthetjük (vagy teljesen máskép). Egy pohár tejfölbe belereszelünk egy gerezd fokhagymát, egy késhegynyi borsot keverünk bele, és esetleg reszelhetünk bele egy keveset a kígyóuborkából is, vagy keverjünk bele egy teáskanálnyi finomra vágott metélőhagymát.

 

A zöldségeket mossuk meg, amit kell, hámozzunk is. A répát szerintem feltétlen, és az uborkát sem árt (valaki nem tudja megemészteni az uborkahéjat), a karalábét, mivel zsenge, szerintem nem muszáj. Vágjuk csíkokra és rendezzük el egy tálon. Kicsit sózzuk meg, és kész is!

 

1 komment

Címkék: hideg zöldség sós hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr271936951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coco 2011.01.05. 11:04:02

imádom <3
Viktort.
olyan jó, hogy újra írsz.
süti beállítások módosítása