Ha vendégeink száma meghaladja a nullát, nagy valószínűséggel lesz köztük vegetáriánus, fogyókúrázó, egyéb okból diétázó, satöbbi, vagy csak olyan, aki már teleette magát a karácsonyi nagy zabálások alatt. Hogy senki ne maradjon éhen, vagy egyszerűen azért, hogy változatosabbá tegyük a menüt készíthetünk zöldségtálat. Ez annyira egyszerű, hogy már.
Hozzávalók:
zöldségek (ki hitte volna), amit épp találunk:
paprika (lehet zöld is, meg valami nagy piros vagy színes pritaminpaprika), kígyóuborka, kis karalábé, sárgarépa, esetleg zöldhagyma, (további ötleteket várok kommentben)
tejföl vagy joghurt
1 késhegynyi bors
1 gerezd fokhagyma
egy evőkanál mustár
kis só
Elkészítés:
A tejföl a martogatáshoz kell, és dönthetünk úgy, hogy ahogy van, natur tálaljuk. Ha mégsem, akkor az alábbiak szerint ízesíthetjük (vagy teljesen máskép). Egy pohár tejfölbe belereszelünk egy gerezd fokhagymát, egy késhegynyi borsot keverünk bele, és esetleg reszelhetünk bele egy keveset a kígyóuborkából is, vagy keverjünk bele egy teáskanálnyi finomra vágott metélőhagymát.
A zöldségeket mossuk meg, amit kell, hámozzunk is. A répát szerintem feltétlen, és az uborkát sem árt (valaki nem tudja megemészteni az uborkahéjat), a karalábét, mivel zsenge, szerintem nem muszáj. Vágjuk csíkokra és rendezzük el egy tálon. Kicsit sózzuk meg, és kész is!