Hozzávalók:
50-60 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl (valami kevésbé karakteres ízű, mondjuk Kunsági)
9 evőkanál cukor
3 csg vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a kakaóport.
Vegyünk elő egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit, és az aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet.
Egyengessük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát.
Fedjük be egy réteg keksszel.
Egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát.
Újabb réteg keksz következik,
Majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat.
Végül tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz ezalatt megszívja magát, megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt. Puha, hideg sütit kapunk.