HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Rántott gríz

2009.06.12. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
4 dl tej
1 csipet só
6-8 púpozott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál kristálycukor
1 db tojás
4-5 dkg liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez
kakaós és/vagy fahéjas cukor a tálaláshoz

 

 

Elkészítés:
a tejből, sóból, búzadarából, és sok-sok szeretetből jó kemény tejbegrízt főzünk. Bővebbem: egy tejeslábasba öntjük a tejet, beleteszünk egy csipet sót, és közepes lángon felforraljuk. Ha a tej felforrt, állandó keverés mellett szép lassan hozzáadjuk a búzadarát. 1-2 percig hagyjuk főni, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a cukrot, fedjük be, és  hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, evőkanállal szaggassunk galuskákat, azokat forgassuk lisztbe majd tojásba, majd olajban süssük ki. Melegen és hidegen is tálalható, laktató édesség.

Fogjunk meg egy galuskát, mártsuk kakaós, vagy fahéjas cukorba, majd harapjuk le a bemártott részt. A mártogatás-leharapás ismételgetésével hamarosan elfogy az összes kirántott gríz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr221100766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása