Hozzávalók:
30 dkg graham liszt (vagy 20 dkg graham liszt és 10 dkg finomliszt)
3 evőkanál joghurt vagy tejföl
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 tojás
kevés só
kevés tej (0,75 dl)
1 kiskanál cukor az élesztőhöz.
Elkészítés:
A lisztet, margarint, joghurtot(tejfölt), sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és a szobahőmérsékletű tésztához adjuk. Az egészet jól összegyúrjuk, majd letakarva meleg, nem huzatos helyen fél órát kelesztjük. Utána még egyszer jól átgyúrjuk. Akkor jó a tészta, ha nem ragacsos, nem tapad sem a kezünkhöz, sem a gyúródeszkához. A tésztából tenyérnyi darabokat tépünk, hosszúkás zseml alakúra formázzuk, bevagdossuk, és sütőpapírra helyezett tepsin megkejünk összekevert tojással.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.