HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Graham zsemle

2009.05.22. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
30 dkg graham liszt (vagy 20 dkg graham liszt és 10 dkg finomliszt)
3 evőkanál joghurt vagy tejföl
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 tojás
kevés só
kevés tej (0,75 dl)
1 kiskanál cukor az élesztőhöz.

 

Elkészítés:
A lisztet, margarint, joghurtot(tejfölt), sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és a szobahőmérsékletű tésztához adjuk. Az egészet jól összegyúrjuk, majd letakarva meleg, nem huzatos helyen fél órát kelesztjük. Utána még egyszer jól átgyúrjuk. Akkor jó a tészta, ha nem ragacsos, nem tapad sem a kezünkhöz, sem a gyúródeszkához. A tésztából tenyérnyi darabokat tépünk, hosszúkás zseml alakúra formázzuk, bevagdossuk, és sütőpapírra helyezett tepsin megkejünk összekevert tojással.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr21085310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása