Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg liszt
35 dkg tört dió
15 dkg méz
5 g kakaópor
5 g sütőpor
1 csipet só
1.5 csg vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat és a mézet együtt meglangyosítom, amíg a vaj megolvad. Jól összekeverem, majd folyamatosan keverve hozzáadom a sót, kakaóport, vaníliás cukrot, sütőport, beleszitálom a lisztet, majd a végén jöhet a húsklopfolóval vagy egyéb tetszőleges eszközzel apróra zúzott dió.
Ha ez megvan, beteszem a hűtőbe egy félórára. Addig a sütőt előmelegítem 170-180 fokra.
Sütőpapírral kibélelt tepsire kb 4-5 cm átmérőjű max 1 cm vastag korongokat formázok, és 10 percig sütöm. A sütőből való kivételkor még elég puhák a kekszek, de mire kihűlnek, megszilárdulnak.
Érdemes rögtön levágni egy második sütőpapírt (vagy második tepsit) is, és amint az első tepsi bekerült a sütőbe, megcsinálni a második adag korongot, így hamarabb megy a csere. A fenti mennyiségből 3-4 kis tepsi (30-40 darab) keksz lesz. Dobozban eláll, hacsak meg nem esszük hamarabb. De.