HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Diós lencsepástétom

2020.03.24. 23:30 Viktor-a-konyhában

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Remek mártogatós vagy kenyérrekenős étel.

 

Hozzávalók: 

2.5 dl aprószemű barna lencse
2 dl dió
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj (napraforgó vagy szőlőmag)
4-6 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem apróra vágva
1 teáskanál majoranna
1 db babérlevél
só, bors, citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A lencsét megmosom és egy éjszakára beáztatom. Majd puhára főzöm sós vízben a babérlevéllel. leszűröm, de a főzővizet elteszem. Ezzel lehet majd hígítani a krémet, ha túl sűrá lesz. 180 fokra előmelelgített sütőben pár perrc alatt megpirítom a diót. Egy tepsiben szellősen elterítem, megforgatom, hogy minden ldala megpiroljon, de ne égjen meg. Ha megpirult, hagyom hálni.

A vöröshagymát felvágom és olajon megpárolom, majd hozzáreszelem a fokhagymát (az is jó, ha apróra vágom), és pirítom 1-2 percig. A hagymát, diót, majorannát, petrezselymet a lencséhez öntöm, adok hozzá 1-2  evőkanál főzővizet, kevés citromlevet (1 evőkanál), és botmixerrel pépesítem. Sózom-borsozom, és keverek még hozzá a vízből ha túl sűr vagy száraz.

 

Remekül meg lehet enni (teljes kiőrlésű) pirítósra kenve, vagy mártogatni szárzellerrel, répával, paprikával, csíkokra vágott karalábéval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr715553890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.