Hozzávalók:
1 bögre rizs
1/2 csirkemellfilé
1 teáskanál só
4-5 evőkanál olaj
1 közepes alma (lehet savanykás is)
1 közepes fej hagyma
1 evőkanál őrölt fahéj
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár vagy méz
Elkészítés:
Mossunk kezet
A csirkemellet kockázzuk fel közepes-kis kockákra (ne vágjuk túl nagyokra, mert nem fő/sül át). Fogjunk egy wokot vagy nagyobb serpenyőt vagy lábast, tegyük a tűzre. Tegyük bele az olajat és a bögre rizst. A rizst kezdjük el pirítani. Amikor elkezd színt kapni, adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk fehérre.
Adjunk hozzá 2 bögre vizet, sózzuk meg, kavarjuk meg, és hagyjuk főni közepes lángon.
Amíg fő, kockázzuk fel az almát (nem kell megpucolni, de aki nem szereti a héját, megteheti), és a hagymát is, majd adjuk hozzá a készülő ételhez.
Mire a víz elfő, elméletileg a rizs és a csirke is megpuhul. Keverjük hozzá a fahéjat és a lekvárt vagy mézet. Kicsit forgassuk meg, hogy jól elkeveredjen.
Kész, tálalható, jó étvágyat kívánok!