HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Diós kocka

2011.02.18. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
25 dkg dió
23 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
1 dkg vaj
0,5 dkg víz
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés:
Mossunk kezet.

Daráljuk meg a diót.

A cukrot és a vaníliás cukrot a vízzel jól keverjük össze egy lábasban és kis lángon melegítsük. Ha felforrt, először adjuk hozzá a vajat és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Végül adjuk hozzá a diót, jól keverjük össze.

Vegyük le a tűztől, és sütőpapíron, vagy alufóliából készített tálcában formázzunk belőle 2 cm magas téglát. A fenti adagból nekem egy 10x20 cm-es, 2 cm magas téglát sikerült. Hagyjuk hűlni, berakhatjuk a hűtőbe is.

A csokoládét törjük össze. A tejszínt öntsük lábasba, kis lángon melegítsük. Ha felforr, keverjük hozzá a csokoládét, és jól keverjük össze, hogy homogén masszát kapjunk. Közben le is vehetjük a tűzről. Ha kicsit már sűrűsödik, kanalazzuk rá a diótéglára, és tegyük be a hűtőbe. Kb. fél óra múlva tálalható. Tálalás előtt vágjuk fel kb 2x2 cm-es kockákra.

Az a cukros-diós alap túlzó édességét remekül ellensúlyozza az étcsokoládé keserűsége. az öntethez kevert tejszín pedig pihe-puha lágyásgot kölcsönöz neki (ojjé).

Szólj hozzá!

Címkék: édes dió nemsütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr512606630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása