HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Gesztenyés rolád

2009.06.05. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
12,5 dkg vaj
1,2 dl tej
15 dkg porcukor
12,5 dkg darált keksz
3 dkg kakaópor
2 dkg liszt
1-2 cent rum, vagy aroma

 

Elkészítés:
A gesztenyepürét a vaj felével, 12 dkg cukorral, a darált keksszel és a rummal jól összegyúrjuk.

A tejet kis lábasba tesszük,  jól elkeverjük  benne a lisztet, majd közepes, vagy kicsit kisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg sűrű tejmártást nem kapunk. A besűrűsödés a forráspont közelében hirtelen fog megtörténni, ha nem kevergetjük folyamatosan, csomós lesz. A a mártás besűrűsödött, levehetjük a tűzről, és adjuk hozzá a vaj másik felét, 3 dkg cukrot és a kakaót. Jól keverjük össze.

A gesztenyés masszából formáljunk téglát, és sütő- vagy zsírpapíron nyújtsuk ki kisujjnyi vastagra (esetleg lehet ici-picit vékonyabb).

Kenjük meg a csokis krémmel, majd a zsírpapír segítségéevel tekerjük fel. Ha maradt a krémből, kenjük meg vele az elkészült tekercs tetejét, és oldalát. Ha találunk a szekrényben tortadarát, bátran szórjuk meg vele a tetejét.

 

Tegyük a hűtőbe 3-4 órára, majd felszeletelve tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr171058240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása