Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
12,5 dkg vaj
1,2 dl tej
15 dkg porcukor
12,5 dkg darált keksz
3 dkg kakaópor
2 dkg liszt
1-2 cent rum, vagy aroma
Elkészítés:
A gesztenyepürét a vaj felével, 12 dkg cukorral, a darált keksszel és a rummal jól összegyúrjuk.
A tejet kis lábasba tesszük, jól elkeverjük benne a lisztet, majd közepes, vagy kicsit kisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg sűrű tejmártást nem kapunk. A besűrűsödés a forráspont közelében hirtelen fog megtörténni, ha nem kevergetjük folyamatosan, csomós lesz. A a mártás besűrűsödött, levehetjük a tűzről, és adjuk hozzá a vaj másik felét, 3 dkg cukrot és a kakaót. Jól keverjük össze.
A gesztenyés masszából formáljunk téglát, és sütő- vagy zsírpapíron nyújtsuk ki kisujjnyi vastagra (esetleg lehet ici-picit vékonyabb).
Kenjük meg a csokis krémmel, majd a zsírpapír segítségéevel tekerjük fel. Ha maradt a krémből, kenjük meg vele az elkészült tekercs tetejét, és oldalát. Ha találunk a szekrényben tortadarát, bátran szórjuk meg vele a tetejét.
Tegyük a hűtőbe 3-4 órára, majd felszeletelve tálaljuk.