Hozzávalók:
1 tojás
1 csg sütőpor
200g (1 bögre) cukor
150g (1 bögre) liszt
150+50g (1 bögre meg egy kicsi) durvára vágott dió
250ml (1 bögre) tej
rum(aroma)
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 üveg lekvár (sárgabarack, málna, eper)
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorra és a sütőporral, majd hozzákeverjük az 1 bögre diót. Utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, rumot, citromhéjat.
Kivajazott-lisztezett, kb 25x35-ös tepsibe töltjük, a tetejét megszórjuk a maradéák (50g) tört dióval, forró sütőben (kb 200 fokon) tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, középen kettévágjuk és az alsó felét lekvárral megkenjük. A tészta eléggé könnyen törik, ezért én már a tepsiben (a szélek levágása után) négybe vágtam (édesjóLajosom), és a darabokat külön kiemelve-elvágva külön is kentem meg.