Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,6 dl tejföl
10+5 dkg darált dió
1 teáskanál só
20 dkg vaj
0,5 teáskanál sütőpor
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval a 10 dkg dióval és a sütőporral, adjuk hozzá a tejfölt, majd a vajat, gyorsan gyúrjuk össze és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagra,
és szaggassunk belőle pogácsákat. Pogácsaszaggató helyett késsel, pizzavágóval, vagy derelyevágóval négyszögletesre is felvághatjuk a tésztát,
A tetejüket kenjük meg tojással, szórjuk meg darált dióval és kb 20 percig süssük, amíg halvány színt kapnak.
A kekszek sütés közben nem nőnek meg, sorosan lehet egymás mellé pakolni őket a tepsibe. Kb. 20-30 perc alatt sül meg.
Remek sós teasütemény.