HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Hasselback krumpli

2010.12.24. 11:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
4 nagyobb szem krumpli
7,5 dkg vaj
3 evőkanál olíva
só, bors
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg parmezán sajt, reszelve 

Elkészítés:
Nem is igazán recept ez, hanem egy elkészítési mód. És nem hagyományos karácsonyi étel, de szerintem fel lehet vele dobni a karácsonyi menüt. Talán még nem késő.

Mossunk kezet.
Hámozzuk meg a krumplikat, aztán a hosszanti tengelyükre merőlegesen vagdaljuk be 2-4 mm-enként, a krumplikat ne karikázzuk fel teljesen ,csak úgy háromnegyedig vágjuk be. Ezt sokkal egyszerűbb megtenni, ha a krumpli mellé fektetünk a vágódeszkára pl egy fakanalat, és annak a nyeléig vágjuk be.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a krumplikat mossuk meg és tegyük tepsibe(1).

A vajat olvasszuk meg, keverjük össze az olivával, és kanalazzuk rá a krumplikra(2). Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd szórjuk meg a zsemlemorzsával(3) meg a reszelt sajttal(4). Próbáljunk meg nem idegbajt kapni attól, hogy a reszelt sajt nagy része leesik a krumplikról.

 

 

Mérettől függően kb. 1 órát süssük, amíg a sajt a tetején szépen meg nem pirul és a krumpli kicsit ki nem nyílik. Azonnal tálalva, melegen fogyasztandó.


 

2 komment

Címkék: finn köret sós sütőben hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr872525458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2010.12.29. 12:27:51

Hát ez valami istenien néz ki!Az az izé a krumpli előtt sajt?

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2010.12.29. 12:31:34

Igen, az a krumpliról leesett sajt, ami szintén megsült-megpirult a vajban.
süti beállítások módosítása