HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Feketefehér (a mikiegér)

2010.04.09. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor (meg egy evőkanálnyi)
2 tojás meg még egy
1 csg sütőpor
15 dkg zsír vagy vaj
1 kis üveg lekvár
3-4 marék dióbél
5 dkg csokoládé reszelve
1-2 dkg kakaópor
1 evőkanál  feketekávé
1 citrom reszelt héja
kis tej

 

Elkészítés:
A lisztet, porcukrot és a sütőport összekeverjük, hozzáadunk egy csipet sót is. Beledolgozzuk a zsírt, a 2 tojást, a citromhéjat, és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát megfelezzük, az egyik felét vékonyra kinyújtjuk (kb 3/4 gáztepsi nagyságúra sikerült, hogy ne szakadjon el azonnal), és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A lekvárt összekeverjük a durvára tört dióval és megkejnük vele a tésztát.

A másik felet összekeverjük a kakaóporral a csokoládéval és a kávéval. Ezután megpróbáljuk ugyanakkorára nyújtani, mint a másik felet, és betakarjuk vele a lekvárosdióval megkent világos tésztát.

A tetejét megkenjük tojással, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Még melegen meghintjük porcukorral, és kis négyszögletekre vágva tálaljuk.  Matematikus vendégek kedvéért előállíthatunk három, vagy hatszögeket, esetleg plánparallelpipedont.

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: édes dió lekvár sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr41893951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása