Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
50 dkg vaj
50 dkg túró
1 tojás fehérje
1 evőkanál só
50-60 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a túrót, majd hozzáadjuk a vajat, és jól öszegyúrjuk. A kezünk melegétől túl puhává vált tésztából cipót formázunk (esetleg kettőt) és negyed, vagy fél órára a hűtőbe tesszük.
Ha kicsit lehűlt, kb 4 mm vékonyra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, sajttal bőven megszórjuk. A sajtot tenyérrel rá is nyomkodhatjuk. Utána csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütőpapírral letakart tepsin megsütjük. Mivel se élesztő, se sütőpor nincs benne, nem nő nagyobbra, maximum a kicsit megolvadt sajt folyik szét.