HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Húsos töltött zsömle (zsemle)

2010.01.22. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle
15 dkg darált hús
só, bors, pirospaprika
2 tojás
1 dl tej
esetleg 1 teáskanál vaj
vagy egy evőkanálnyi apró kockára vágott szalonna
egy teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem


 

Elkészítés:
Ültem a konyhában, és a vasárnapi ebéden gondolkodtam. Amikoris megláttam a zsemléket, és arra gondoltam, hogy szendvicsnek már nem jók, melegszendvicsnek még esetleg, vagy pirítósnak (bár arra jobb a kenyér). Zsemlemorzsa és fasírtnak való szárított pékáru már annyi van itthon, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Akkor bevillant, hogy meg lehet ezeket tölteni, mégpedig többféleképpen. Ott és akkor az alábbi változat született meg a fejemben:

 

A zsemlék tetejét levágom, belüket kivájom, tálba teszem. meglocsolom a deci tejjel. Közben teszek fel sós vizet egy kis lábasban, és megfőzök benne egy tojást. A zsemlék belét összenyomkodom a tejjel, majd hozzáadom a húst, jól megsózom, ízlés szerint borsozom-paprikázom. Belemegy még egy nyers tojás. Ha a hús száraz (mint az a darált marha, amit én használtam), akkor mehet bele egy kis szalonnakocka, vagy egy teáskanál vaj. Ezeket jól összekeverem. Ha a tojás megfőtt, apró kockákra darabolom, óvatosan beleforgatom a massszába, amit belekanalazok a kivájt zsemlékbe.

 

A tetejüket visszarakom, alufóliába csomagolom, és kb 1 óra hosszat sütöm közepesnél kicsit nagyobb lángon.

 

Azt hiszem, remek nyári kaja lesz egy pohár/korsó sörrel körítve.

 


 

1 komment

Címkék: hús sós sütőben nem dobunk ki semmit

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr931663840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.05.23. 14:43:05

Nagyon köszönöm a receptet! Túrtam a múltkor egy mobil antikváriumban egy régi Füles fakanalat, amiben volt 101 darált húsos recept - és nagyjából egy számjegy sem volt egy receptben sem. Tehát se mennyiségek (semmiből!), se hőfokok, se sütési idők. Volt egy hasonló töltött zsömle, mint ez, de arra annyit írtak, hogy kb. negyed óra alatt megsül... Nem bíztam benne, google szerencsére ideküldött.
Köszi még egyszer. Beteszlek feedreaderbe.
=)
süti beállítások módosítása