Hozzávalók:
1 bögre rizs,
só, bors
1 egész csirkemellfilé
2-3 evőkanál mustár
3-4 evőkanál borsó
étolaj
esetleg egy kis fej hagyma.
Elkészítés:
Igazán remek vacsora, kb. másfél óra alatt elkészül.
Egy bögre B rizst öntünk egy labásba, hozzáadunk kb 3-4 evőkanál olajat, kevergetve kicsit megpirítjuk. Felöntjük 2 bögre hideg vízzel, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Főzzük kis lángon, amíg el nem fövi a vizet. Zárjuk el a lángot, és fedjük Be. Esetleg melegítsük be a sütőt, pucoljuk meg a kis fej hagymát, amit egészben tegyünk a rizs tetejére, és a befedett lábast 20 percre tegyük a közepesen meleg, kikapcsolt sütőbe.
Egy serpenyőbe kockázzuk bele a rizs tetejéről levett hagymát, és 3-4 evőkanál olajon pirítsuk meg (ez el is maradhat). A serpenyőbe belekockázzuk a csirkemellet, hozzáadjuk az olajat, 2 pohár vizet, a mustárt, egy teáskanál sót, esetleg 1-2 késhegynyi borsot, és kis lángon párolni kezdjük. Néha megkavarjuk.Amikor már majdnem elfőtte az összes vizet, hozzáadjuk a borsót. Ha mirelit, vagy friss borsót használunk, akkor kicsivel előbb, hogy legyen ideje megpuhulni. Várjuk meg, amíg az összes víz elfő. Néha kavarjuk meg, hogy le ne ragadjon. Addig süssük, amíg a csirkemellek egy kis színt kapnak.