Hozzávalók:
3 tojás
3,5 púpozott evőkanál cukor
1,5 púpozott evőkanál rétesliszt
2 púpozott evőkanál finomliszt
1 evőkanál víz
1 teáskanál citromlé
késhegynyi sütőpor
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6-7 evőkanál cukor, ízlés szerint
1 narancs
0,5 dl víz
2 evőkanál zselatin
10 dkg étcsokoládé, tortabevonó, csokimikulás, nyúl, vagy amit találunk.
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
Tovább verve hozzáadjuk a 3,5 kanál cukrot, a tojássárgákat, vizet és citromlevet. Végül beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Kivajazott-lisztezett tepsi (kb. 25x35 cm-es) aljára terítjük, és előmelegített sütőben középhőmérsékleten megsütjük.
A piskóta kissé össze fog menni, körberakhatjuk például háztartási keksszel. Vagy nem.
Az 1 liter tejből, 2 zacskó pudingporból, és a 6-7 evőkanál cukorból pudingot főzünk. Lehetőleg ne legyen csomós, és állandóan kavargassuk, hogy ne legyen bőre. Ha kész, még forrón keverjük bele a narancs reszelt héját, és hagyjuk kicsit hűlni. 1-2 percenként kavarjuk meg, hogy ne legyen bőre.
Ha a puding már csak langyos, a narancs levét kinyomjuk, összekeverjük a fél deci langyos vízzel és a zselatinnal. Belekeverjük a pudingba, amit időnként továbbra is megkeverünk.
A 3 dl habtejszínből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk a pudingba.
A csokoládét apró darabokra törjük, és szintén beleforgatjuk a pudingba.
Végül az így kapott masszát a piskóta tetejére öntjük, elegyengetjük, és pár órára betoljuk a hűtőbe.
Ha megkeményedett, kész van. Lehetőleg csak tálalás előtt vágjuk fel, hogy ne szikkadjon ki. Díszíthetjük csokiforgáccsal, zselébe mártott narancsgerezddel, lekvárcseppekkel.