HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Sztracsatella (legalábbis nekem azt mondták)

2009.12.30. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
3 tojás
3,5 púpozott evőkanál cukor
1,5 púpozott evőkanál rétesliszt
2 púpozott evőkanál finomliszt
1 evőkanál víz
1 teáskanál citromlé
késhegynyi sütőpor
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6-7 evőkanál cukor, ízlés szerint
1 narancs
0,5 dl víz
2 evőkanál zselatin
10 dkg étcsokoládé, tortabevonó, csokimikulás, nyúl, vagy amit találunk.
3 dl habtejszín
 

 

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.

Tovább verve hozzáadjuk a 3,5 kanál cukrot, a tojássárgákat, vizet és citromlevet. Végül beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Kivajazott-lisztezett tepsi (kb. 25x35 cm-es) aljára terítjük, és előmelegített sütőben középhőmérsékleten megsütjük.

A piskóta kissé össze fog menni, körberakhatjuk például háztartási keksszel. Vagy nem.

Az 1 liter tejből, 2 zacskó pudingporból, és a 6-7 evőkanál cukorból pudingot főzünk. Lehetőleg ne legyen csomós, és állandóan kavargassuk, hogy ne legyen bőre. Ha kész, még forrón keverjük bele a narancs reszelt héját, és hagyjuk kicsit hűlni. 1-2 percenként kavarjuk meg, hogy ne legyen bőre.

Ha a puding már csak langyos, a narancs levét kinyomjuk, összekeverjük a fél deci langyos vízzel és a zselatinnal. Belekeverjük a pudingba, amit időnként továbbra is megkeverünk.

A 3 dl habtejszínből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk a pudingba.

A csokoládét apró darabokra törjük, és szintén beleforgatjuk a pudingba.

Végül az így kapott masszát a piskóta tetejére öntjük, elegyengetjük, és pár órára betoljuk a hűtőbe.

 

Ha megkeményedett, kész van. Lehetőleg csak tálalás előtt vágjuk fel, hogy ne szikkadjon ki. Díszíthetjük csokiforgáccsal, zselébe mártott narancsgerezddel, lekvárcseppekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: édes piskóta puding sütőben nemsütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr841605707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása