Hozzávalók:
20 dkg dióbél
20 dkg méz
20 dkg liszt
20 dkg tejföl
10 dkg cukor
2 tojás
2 púpozott teáskanál sütőpor (kb 1,5 csg)
4 evőkanál narancslé
8 dkg vaj
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A diót megpirítjuk, majd megtiszítjuk a puha hártyáktól (konyharuhában dörzsölve, fogkefével, ujjakkal - tényleg, tud erre valaki valami ezeknél jobb módszert?), végül durvára törjuk. Egy kis lábasban összekeverjük a mézzel, és 5-6 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Lehetőleg ne dermedjen meg.
A cukrot elkeverjük a tejföllel, a vajjal, a narancslével, és beledolgozzuk a tojásokat.
Gyorsan hosszákeverjük a lisztes keveréket, majd a mézes diót.
A masszát kivajazott, vagy papírral kibélelt muffin sütőformába kanalazzuk (nem kell tele, elég 2/3 - 3/4 részben, úgyis megnő). A fenti adagból kb 18 darab lesz.