Hozzávalók:
50 dkg liszt
8-12 dkg vaj vagy 12 dkg margarin
1 csg sütőpor
3 dl hideg tej
2 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
egy kevés marmite, esetleg pizzakrém, vagy majonéz
Elkészítés:
A recept persze valójában nem új-zélandi, hanem pótanyám találta a Gyarmat utcai ügyfélszolgálaton valami újságban, szóval akárhonnani lehet. De a Marmite-ot én onnan kaptam, úgyhogy.
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk négyszögletesre, ujjnyinál valamivel vékonyabbra. Megkenjük marmite-tal,
megszórjuk reszelt sajttal,
feltekerjük,
és viszonylag vastag, 3 cm-es szeletekre vágjuk (persze lehet vékonyabbra is, akkorkevesebb ideig kell sütni).
A csigákat tepsire tesszük (elméletileg nem leragadós, én a biztonság kedvéért mindig használok sütőpapírt), és 200 fokon 20-25perc alatt megsütjük.