HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Boszorkányujjak

2009.12.04. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
23 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
38 dkg liszt
1-2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál színtelen mandulaaroma
1 csipet só
10 dkg egész fehér mandula (pucolt, nem sós)
lekvár, vagy cukoríró, vagy csokimáz

Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. A vajjal elkeverjük a tojást, cukrot, mandulaaromát és a vaníliát. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

 


  A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyi méretű kis hengereket készítsünk.Formázzuk őket ujj alakúra: a kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, valamint tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt helyezzünk el egy szem mandulát.

Kivajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral letakart tepsire téve 15-20 percig süssük közepesen meleg sütőben. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Ezután egyessével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk egy kicsi lekvárt, vagy olvasztott csokoládét, esetleg cukorírót, majd nyomjuk vissza a mandulát. Ijesztő, de finom teasüteményt kapunk.

 

1 komment

Címkék: édes halloween sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr941535611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása