HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Meghitt percek - Melting moments

2009.10.02. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
20 dkg vaj, esetleg +1 dkg
3/4 bögre (12 dkg) porcukor
1 bögre (12,5 dkg) finomliszt
1 bögre (12,5 dkg)  kukoricaliszt
1/2 teáskanál sütőpor
lekvár, vagy valami, amit töltelékként használhatunk
(1 bögre 250 ml)

Elkészítés:
A notebook oldalán található hűtőrácsokon kiáramló meleg levegőn megpuhított vajat

habosra keverjük a porcukorral.

A liszteket és a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a vajas cukorba. Én tettem bele egy csipet sót is, ártani nem árt. A hozzávalókat jól összedolgozva meglehetősen morzsálódó tésztát kapunk. Tettem bele még egy deka vajat, hátha jobb lesz (nem lett).

A recept szerint a tésztából nagy üveggolyó méretű gombócokat formázunk, és azokat belisztezett, vagy sütőpapírral letakart tepsire tesszük. A golyók átmérője legyen olyan 2-2,5 cm. Körülbelül. A tészta jellege miatt elég nehéz a gombócokat előállítani,vegyünk ki egy gombócméretű adagot, és gyurmázzuk egy kicsit, melengessük a tenyerünkkel. Ettől kicsit lágyabb, alakíthatóbb lesz. Óvatosan formázzuk golyóvá, tegyük a tepsire, és belisztezett villával nyomjuk össze kissé. A golyók között hagyjunk helyet, mert a kekszek kb a kétszeresükre dagadnak majd sütés közben. (Én nem hagytam eleget)

180 fokon 20 percig sütjük, vagy ameddig megsül. Szerintem hamarabb kész lesz, ne égessük meg a kekszeket, csak legyen egy kis színük. Az aljukat figyeljük. 

Ha kész van, vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk hűlni.

Azután lekvár (Márta néni 2006-os eperlekvárja kiválóan alkalmas e célra), vagy valami más segítségével ragasszuk össze a kekszeket kettesével, az aljuknál. Finom, omlós kekszet kapunk, 16 darabot. Psmith is szívesen ropogtatná délutáni teája mellé, ha járt volna Új-Zélandon. De csak Amerikában járt.

2 komment

Címkék: édes sütőben új zélandi

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr471421727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása