HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Húsos pite görög módra

2009.08.21. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
80 dkg liszt
80 dkg darált bárány- vagy pulyakahús
75 dkg túró
1 evőkanál ételízesítő
2 tojás
2 tojássárgája
1/4 kávéskanál szárított oregano
3-4 evőkanál szezámmag
5+2+3 evőkanál olaj, plusz valamennyi a tepsi kikenéséhez
1,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
40 g élesztő
só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk 2 tojást, 5 evőkanál olajat, és 2 dl langyos vízben feloldott ételízesítőt, végül az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.

 

A túrót áttörjük, megsózzuk.

 

A húst 2 evőkanál olajban fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az oreganot, sóval, borssal ízesítjük, levét elfőzzük, hagyjuk hűlni.

 

Egy 30x40-es tepsit vékonyan kinekünk olajjal (nekem nem volt 30x40-es tepsim, a közepes méretű ikeásban sütöttem meg a pitét két részletben).

A tésztát kettévesszük, a két felet külön-külön tepsiméretűre kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot behelyezzük a tespi aljára.

Ráterítjük a darált húst (azért tűnik ilyen kevésnek, mert csak 70 deka húsom volt itthon 80 helyett, és az általám használt tepsi kicsit nagyobb, mint kellene, csak nem méreteztem át a mennyiségeket).

 

A húsra ráterítjük a túrót, és meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal.

 

A túrót befedjük a második tésztalappal. A széleket jól lenyomkodjuk.

Villával megszurkáljuk, tojássárgával megkenjük,

 

szezámmaggal megszórjuk.

 

200 fokra előmelegített sütőben középen kb. 1 óra hosszat sütjük (tűpróbáig). A pite teteje hamar megbarnul, és ropogós lesz.

Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd 8x8-as kockákra vágva tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: túró hús sós sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr151258663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása