Hozzávalók:
10 dkg cukor
1 csipet só
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
1/2 csg sütőpor
1/2 citrom leve
20 dkg lekvár
10 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a cukrot, egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, és a citromlevet.
A tészta kétharmadát 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.Vagy legalábbis hasonlóra.
A téglalapot óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük,
majd megkenjük a lekvárral.
A lekvár tetején elegyengetjük a porcukorral összekevert darált diót.
Amint a képeken is látszik, én külön rétegeztem a diót és a porcukrot, de összekeverve jobb.
A maradék egyharmadnyi tésztát is kinyújtjuk, kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, és a sütemény tetején rácsot alakítunk ki belőlük.
Előmelegített sütőben közepes lángon pirosra sütjük, majd kihűlés után felvágjuk.