Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
23 dkg vaj
2 evőkanál víz
4 db tojás
50 dkg túró
2 kis pohár tejföl (175 g-s)
1 csipet só
2 evőkanál búzadara
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A kekszet 10 dkg vajjal és a 2 evőkanál vízzel összekeverjük, és egy kisebb tepsi (szerintem max 25x35 cm) aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 160fokon 12 percig sütjük. Ezután kivesszük, és amíg hűl, elkészítjük a következő masszát:
a 4 tojás sárgáját a 20 dkg cukoral, és a 13 dkg puha vajjal habosra keverjük. Beletesszük az 50 dkg túrót, a 2 kis pohár tejfölt, egy csipet sót, és a 2 evőkanál búzadarát. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. Végül egyenletesen elterítjük a tepsiben.
Előmelegített, 175-180 fokos (forró) sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb 40-45 perc, de lehet több, vagy kevesebb. Kihűlés közben össze fog esni valamelyest, ez természetes, és semmit sem von le az elkészült nyalánkság élvezeti értékéből.