Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1,5 evőkanál cukor
4 evőkanál krémsajt, natúr
2 evőkanál tejföl
1 tojás
1 csipet só
3 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéjjal keverve
Elkészítés:
Először a lisztet a csipet sóval és vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a krémsajtot, a tejfölt, és a tojás sárgáját. Az egészet összedolgozzuk, két cipót formázunk belőle, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Majd mindkét cipót kerekre nyújtjuk (kb 30 centi átmérőjűre), tojásfehérjével megkenjük, fahéjas cukorra megszórjuk, és egyenként 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket kifli formára feltekerjük, tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sütőből kivéve még azon melegében megkenjük cukros vízzel, hogy szép fényes legyen.