HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Fahéjas kifli

2009.04.08. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1,5 evőkanál cukor
4 evőkanál krémsajt, natúr
2 evőkanál tejföl
1 tojás
1 csipet só
3 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéjjal keverve

Elkészítés:
Először a lisztet a csipet sóval és vajjal összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a krémsajtot, a tejfölt, és a tojás sárgáját. Az egészet összedolgozzuk, két cipót formázunk belőle, és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Majd mindkét cipót kerekre nyújtjuk (kb 30 centi átmérőjűre), tojásfehérjével megkenjük, fahéjas cukorra megszórjuk, és egyenként 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket kifli formára feltekerjük, tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sütőből kivéve még azon melegében megkenjük cukros vízzel, hogy szép fényes legyen.

1 komment

Címkék: édes sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr601047288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása