HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Teljes kiőrlésű tönkölykenyér

2020.03.22. 11:49 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
30 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg fehér  tönkölybúzaliszt (vagy 10 dkg durumliszt)
10 dkg zabpehely (aprószemű)
1 csg 7 grammos porélesztő
2 teáskanál só
3 dl langyos víz
1 teáskanál méz
30 ml olaj
 
Elkészítés: 
eőször összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a vízben elkevert mézet majd az olajat, jól összedagasztjuk. 
Nekem kicsit ragacsos lett, még hozzátettem 1-2 marék lisztet. 
 
Két órát kelesztjük (eredeti leírás szerint egy órát).
 
 
 
 
Sütés:
a blogban szereplő módszert alkalmazva a tésztából egy kb 30 cm átmérőjű lepényt csinálunk, és négy "oldalát" behajtogatva négyszöget formázunk, majd az új négyszög egyik sarkánál kezdve behajtogatjuk és így egy veknit formázunk belőle. tetejét bevagdaljuk. 
 
30 fokra előmelegítjük a sütőt, az aljába másik tepsiben ujjnyi vizet teszünk. 
Sima alsó-felsőn
- 30 fokon 20 percig sütjük
- felcsavarjuk a sütőt 200 fokra
- a felcsavarástól számított 10 perc után kivesszük a vizet
- és további 30-35 percig sütjük (én legutóbb 40 percig sütöttem és szép barna és jó lett). 
(Eredeti leírás szerint 10+30 percig van a sütőben a kenyér, nem 10+10+30 percig)

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér tönkölybúza zabpehely tönköly teljeskiőrlésű IR inzulinrezisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7115544026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.