Hozzávalók:
20 dkg liszt (van az 25 is)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg barnacukor
1 tojás
10 dkg csokoládé
10 dkg nutella
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrokat és a szódabikarbónát. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Adjuk hozzá a tojást, a nutellát és a vajat és próbáljunk meg tésztát gyúrni belőle. Nekem most a legutóbbi alkalommal nem volt elég a 20 deka liszt (a korábbi alkalmakra már nem emlékszem), ezért a kissé ragacsos tésztaszerűséghez még evőkanalanként hozzáadtam vagy 5 dekát még, amíg nyújtható tészta nem lett belőle. Végül forgassuk bele a darabokra tört csokoládét.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vágjunk kis(!) háztartási keksz méretű darabokat belőle,
és közepesen meleg sütőben (olyan 180 fok körül) süssük 15 percig. Amikor kivesszük, nagyon puhának tűnik (az is), de amikor lehűl, valamelyest megkeményszik. Édes, finom keksz, hideg tejjel nagyon finom.