Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor
20 dkg vaj
4 db tojás
25 dkg cukor
1 teáskanál őrült őrölt fahéj
Elkészítés:
A szokásos módon kezdünk: kezet mosunk.
Kibélelünk sütőpapírral egy közepes tepsit (20x30 cm) - nekem egy 25x35-öset sikerült.
A lisztet összekeverjük a kakaóval. Teszünk bele egy kis csipet sót.
A tojásokat pedig a cukorra és a fahéjjal, és habosra keverjük.
A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk a vajat és vízfürdőben megolvasztjuk. Jól összekeverjük, hogy homogén legyen.
Az olvasztott csokoládés masszát beledolgozzuk a tojásosba, majd hozzákeverjük a lisztes kakaót. A masszát jól eldolgozzuk majd a tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amít a teteje ropogs lesz, a belseje pedig puha marad.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk kockára.