Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
20-25 dkg sajt
3 teáskanál só
1 pohár tejföl
1 tojás
3 dkg élesztő
Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sót, majd belemorzsolom a margarint. Kicsit összedolgozom, azutn belemorzsolom az élesztőt is. Beledolgozok 10-15 dkg reszelt sajtot, azután a pohár tejfölt. Ha nagyon ragacsos a tészta, kaphat még egy kis lisztet (Nekem kellett). Ha a tészta jól gyúrható, és elválik az edény falától, cipót formázok belőle, és 20-30 percig pihentetem, mert elfáradt.
Ezután átgyúrom, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
Tojással megkenem a pogácsák tetejét, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes lángon 20-30 perc alatt ropogósra sütöm.