HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

A töltött zsemle visszatér: sonkával-tojással töltött zsöemle

2010.02.12. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
2 db szikkadt (vagy friss) zsemle
2 kerek sonkaszelet
2 db tojás
kis vaj
só, bors
3-4 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, belüket kivájjuk, eltesszük máskorra, mert nem dobunk ki semmit. A levágott tető belső felét, illetve a zsemle belsejét kicsit megvajazzuk, hogy ne legyen nagyon száraz. Ezután kibéleljük a sonkaszelettel, beleütjük a tojást,

megszórjuk sóval, borssal, a tetejét reszelt sajttal.

Befedjük a levágott zsemletetővel, majd alufóliába csomagolva közepesen forró sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk. Kívül ropogós, belül puha ennivalót kapunk.

3 komment

Címkék: sós zsemle sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr141716795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2010.02.16. 07:50:54

fúú, ez nagyon jól néz ki így korán reggel:) eltörpül az én kis sajtos "kroászonom" mellett!! én egyébként még lehet tennék bele több fűszert, pirosaranyat.

coco 2010.02.19. 09:03:20

yum! ez nagyon jól néz ki :) x
süti beállítások módosítása