HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Sós (Ős)krokodil Viktor módra

2009.04.03. 15:37 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg tejföl
1 evőkanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dl langyos tej
1/2 kocka (25g) élesztő
A töltelékhez:
5-8 dkg kockára vágott sonka
5-8 dkg reszelt sajt
30-40 dkg mirelit mexikói köret (ízlés szerint más zöldköret)
1/4 fej hagyma apróra vágva
Sonka helyett lehet akár főtt csirkemájdarabkákat is, vagy bacont alkalmazni, vagy bármiylen más felvágottat, esetleg kis füstölt sajtot, fetát. Az édes változaton még gondolkodom.

 

Elkészítés:
A langyos tejet megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet elkeverem a sóval és tejföllel, majd hozzáadom a tejet.Némi gyúrás eredményeképpen remek tésztát kapok, amiből cipót formázok, és fél órára elteszem pihenni (letakarom egy tállal, esetleg egy konyharuhával is, hadd keljen). Közben egy serpenyőben felteszem párolódni a mirelit zöldséget, és a  hagymát. Hozzáadok kb, 1 dl vizet, és pár percig fedő alatt kis lángon párolom, amíg fel nem enged, és a zöldség kissé nem puhul. Ezután leveszem a fedőt, hogy a víz elpárologjon.

Kb fél órányi pihentetés után a tésztát kb 1 cm vastagra nyújtom, és derelyevágóval kivágok belőle egy A4-es lapnál valamivel nagyobb téglalapot. A közepére felhalmozom a tölteléket kb 5 cm szélességben, és a lap rövidebb széleitől kb 5 cm-es távolságot hagyok.

Ezután az előző posztban látható képek alapján kísérletet teszek a hajtogatásra. Nem tudom, a néni mennyit gyakorolta fotózás előtt, nekem eddig három kísérletből csak nagyjából lett hasonló, mint amit ő csinált (de nem is ez a lényeg)

Őskrokodil nyersen:

tojásfehérjével megkenjük, és előmelegített sütőben közepes, vagy kissé erősebb lángon ropogósra sütjük.

Őskrokodil készen:

ha kivettük a sütőből, kenjük át hideg vízzel, hogy fényesebb legyen a bőre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr811044118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása