Hozzávalók:
250g basmati rizs
3 evőkanál olaj
3 kis fej vöröshagyma szeletelve
1 teáskanál gyömbér-fokhagyma krém (vagy fél tk gyömbérpor és fél tk nagyon apróra zúzott fokhagyma)
2 paradicsom pürésítve (kb 1 dl paradicsompüré)
1 teáskanál Chili
1 teáskanál kurkuma
1/2 bögre aludttej
1,5 teáskanál Everest Shahi Biryani Masala
1,5 bögre főtt zöldség (borsó, karfiol, répa)
só
kis zsír/olaj az edényre
2 evőkanál ghí (vagy 3 ek vaj)
1/2 bögre tej
Elkészítés:
Megfőzöm a rizst.
a 3 ek olajban párolom a hagymát, hozzáadom a gyömbér-fokhagyma krémet, a paradicsomszószt, chilit, kurkumát. Főzöm amíg az olaj el nem válik (?)
Hozzáadom a 1/2 bögre aludttejet, a Biryani Masala-t, pirítsd. Utána a főtt zöldséget, és kis sót.
Kikene egy edényt. Az aljára teszem a rizs felét, ráterítem a zöldséget majd a rizs másik felét. a tetejét megszórom a ghí-vel és a fél bögre tejjel. Lefedem és alacsony lángon 15 percig párolom.
Forrón tálom salátával.