HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Az újrahasznosító brigád bemutatja: Mit csináljunk a megmaradt tortabevonóval?

2011.03.25. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1 egész tojás
4 dkg cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt

na meg a maradék tortabevonó

 

Elkészítés:
Történt egyszer, hogy Piroska fahéjkrémes piskótatortát főzött a Nagymamának és a Farkasnak. A tortabevonóból viszont maradt a bögrében amit már nem tudott a süteményre kenni.

 

Ahhoz túl kevés, hogy megérje eltenni egy ki tudja mikor bekövetkező alkalomra amikor megint csokibevonni kell, sokáig nem is akarta tárolni a bevonóba kevert vaj miatt, ahhoz viszont túl sok maradt, hogy csak úgy kidobja. Piroska jó leány, takarékos.


Elővesz egy tojást a hűtőből (nem pótlót), hozzáad 4 dkg cukrot (nem jegyre vásárolta, és ebben a receptben műlekvár sincs) és jól kikavarja.

 

A 4,5 dl-es fémbögrébe pedig beletölt 2 dl tejet felteszi a tűzre, is lángon melegíteni kezdi. Amikor a tej már majdnem felforrt (kavargatni kell elég sokat), leveszi a tűzről, a tej felét hozzáönti a tojáshoz, összekavarja, majd az egészet visszaönti a bögrébe.

A bögrét vissza lehet tenni a tűzre, de csak NAGYON kis lángon lehet melegíteni, vagy még inkább gőz fölött, hogy a tojás össze ne ránduljon. 10-12 főzés után belekever 2 evőkanál lisztet és elkeveri csomómentesre. Utána még 2-3 perc kavargatás után leveszi a tűzről és bögrébe vagy tálba tölti., amit opcionálisan kibélel (rumos) teába áztatott háztartási keksszel.

Egyébként fel lehetett volna dobni negyed vagy fél liter tejet és fél vagy egész zacskó Dr. Oetker pudingporból csokipudingot főzni (volt is otthon az almáriumban) de az túl lett volna, nem?

Képeket most nem rakok fel, mert csúnyák lettek.

(a képet az anyulontul.blog.hu ról loptam)

 

4 komment

Címkék: édes hobo piroska csoki hbb nem dobunk ki semmit előnyös testtartásban döme dezső

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr432709284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spionmacska 2011.03.28. 11:36:45

A farkas azonban nem ezért a trutyiért eszi meg Piroskát, hanem mert megint nem mosott kezet. Igaz, a jó leány takarékos. Na de ennyire?!
NK001

ritmikcsimpunk 2011.07.01. 21:34:43

szia! hovalettél? kellenek uj kajcsik, főleg ilyen újrahasznosítós. miattad eszek szárazzsemlét, úgyhogy írj még! :D

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2011.07.06. 09:51:51

@ritmikcsimpunk: Helló,

néha egyél friss zsemlét is :)

Valójában az a helyzet, hogy pár hónapja kissé meggondolatlanul beköltöztem egy olyan lakásba, aminek nem szeretem a konyháját. Persze ez már menetközben derült ki.

Folyamatosan próbálom magam visszaszoktatni, mindenféle aljas trükköket vetettem be (új szakácskönyvek és konyhai eszközök vásárlása, satöbbi), ezidáig sikertelenül, de még nem adta mfel!

Hamarosan visszatérek.

ritmikcsimpunk 2011.07.07. 13:36:52

@Viktor-a-konyhában: na, az szuper. gratulálok a konyhádhoz! ;)) remélem valahogy megoldod. addig is szemezgetek az eddigiekből.:)
süti beállítások módosítása