Hozzávalók:
20 dkg cukor
15 dkg vaj
3 tojás
10 dkg darált mandula (hántolt)
4-5 dkg hántolt, tört mandula
35 dkg liszt
Elkészítés:
Mossunk kezet.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A cukrot és a puha vajat tegyük egy tálba, és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre csak egyet, és jól dolgozzuk össze. Végül keverjük hozzá a darált mandulát és a lisztet, és gyúrjunk tésztát belőle.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, vágjunk ujjnyi szélességű csíkokat belőle, és azokból vágjunk olyan 4-8 cm-es darabokat.
Ha nem kapunk tört mandulát, vehetünk egészet, és törjük üssze magunk. Megpróbálkozhatunk azzal, hogy késsel apró darabokra vágjuk,
de ez szerintem hosszadalmas, idegölő, és nem hatékony módszer. Sokkal jobb, ha konyharuhába tesszük a mandulát, és húsklopfolóval törjük össze.
Kanyarítsuk S alakúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg tört mandulával -
bár szerintem jobb, ha már a kinyújtott tésztát megszórjuk a mandulával, akár tenyérrel finoman bele is nyomhatjuk kicsit a tésztába,
mert ha a tepsiben próbáljuk megszórni a kekszeket, tuti a fele mellé fog menni és süssük kb. 10 percig, amíg kis színt kap.