HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Diós keksz II.

2015.01.26. 14:27 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg liszt
35 dkg tört dió
15 dkg méz
5 g kakaópor
5 g sütőpor
1 csipet só
1.5 csg vaníliás cukor

_p1010009.jpg

Elkészítés:

A vajat és a mézet együtt meglangyosítom, amíg a vaj megolvad. Jól összekeverem, majd folyamatosan keverve hozzáadom a sót, kakaóport, vaníliás cukrot, sütőport, beleszitálom a lisztet, majd a végén jöhet a húsklopfolóval vagy egyéb tetszőleges eszközzel apróra zúzott dió. 

Ha ez megvan, beteszem a hűtőbe egy félórára. Addig a sütőt előmelegítem 170-180 fokra.

Sütőpapírral kibélelt tepsire kb 4-5 cm átmérőjű max 1 cm vastag korongokat formázok, és 10 percig sütöm. A sütőből való kivételkor még elég puhák a kekszek, de mire kihűlnek, megszilárdulnak.

Érdemes rögtön levágni egy második sütőpapírt (vagy második tepsit) is, és amint az első tepsi bekerült a sütőbe, megcsinálni a második adag korongot, így hamarabb megy a csere. A fenti mennyiségből 3-4 kis tepsi (30-40 darab) keksz lesz. Dobozban eláll, hacsak meg nem esszük hamarabb. De.

_p1010005.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: dió méz keksz sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr717111013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása