HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Tagez

Bögrés diós

2013.06.29. 13:11 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1 tojás
1 csg sütőpor
200g (1 bögre) cukor
150g (1 bögre) liszt
150+50g  (1 bögre meg egy kicsi) durvára vágott dió
250ml (1 bögre) tej
rum(aroma)
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 üveg lekvár (sárgabarack, málna, eper)

_P1010142.jpg

Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorra és a sütőporral, majd hozzákeverjük az 1 bögre diót. Utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, rumot, citromhéjat.

Kivajazott-lisztezett, kb 25x35-ös tepsibe töltjük, a tetejét megszórjuk a maradéák (50g) tört dióval,  forró sütőben (kb 200 fokon) tűpróbáig sütjük.

Ha megsült, középen kettévágjuk és az alsó felét lekvárral megkenjük. A tészta eléggé könnyen törik, ezért én már a tepsiben (a szélek levágása után) négybe vágtam (édesjóLajosom), és a darabokat külön kiemelve-elvágva külön is kentem meg.

_P1010130.jpg

1 komment

Címkék: édes dió lekvár sütőben

A bejegyzés trackback címe:

http://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr865383350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Llucet 2013.07.02. 12:39:38

De jól tetted, édes, jó Lajosom - mondta Mariska. - Te mindig tudod, mit hogyan kell csinálni.