HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Anyuka mézese (Mézeskalács I.)

2012.12.17. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
4 evőkanál méz
5 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 csipet só.
1 pohár tejföl

mezescover.jpg

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a csipet sót, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűszeget. A vajat, cukrot és a mézet lassú tűzön vagy mikróban megolvasztom és jól összekeverem. Ha a vaj megolvadt, beleöntöm a lisztes keveréket tartalmazó tálba, és jól összegyúrom.

_PC160094.jpg

Ha a tészta nem akar összeállni, teszek bele egy csapott evőkanál tejfölt, és jól összegyúrom (ez ekkora tésztamennyiségnél legalább 5 perc, mire sikerül jól eldolgozni). Nekem legutóbb majdnem az egész doboz tejföl belement, mire a tészta olyan lett, amilyet akartam, persze ez változhat. Ha megvan a jól gyúrható, nem ragacsos tészta, egy órát hideg helyen pihentetem, magamnak pedig találok valami hasznos elfoglaltságot, például megnézek egy sorozatepizódot.

the_gingerbread_man_uk-show.jpg

Ha eltelt az egy óra, előmelegítem a sütőt 180 fokra és egy tepsi aljára sütőpapírt teszek (vagy meglisztezem). A tésztát átgyúrom, hogy a kezem melegétől megpuhuljon, kinyújtom fél centi vastagra, és süteményformával kiszaggatom.

_PC160104.jpg

10-12 perc alatt megsül, és finom puha lesz.

_PC160108.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: édes méz mézes sütőben hellókarácsony mézeskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr594968766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása