Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 csg sütőpor
22 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj
2,5 dl tej
Ízlés szerint egy-két marék diót vagy egy tábla csokit kockákra törve
Elkészítés:
Kezet mosunk.
A sütőt elkezdjük felfűteni kb. 180 fokra.
Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, teszünk hozzá egy csipet sót is. A diót vagy a csokit, ha akarunk bele tenni, bele lehet keverni a lisztbe.
Egy másik edényben összekeverjük a cukrot, a tojást, a puha vajat, és a tej felét. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a lisztes keveréket kanalanként, és minden kanál után jól keverjük össze. Végül adjuk hozzá a maradék tejet, és jól keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell kapjunk.
Öntsük-kaparjuk át egy kisebb (kb 21 cm átmérőjű) kivajazott-lisztezett tortaformába, ha a diót-csokit nem kevertük a tésztába, itt a tetejére szórhatjuk, majd tegyük a sütőbe.
Kb. fél óra alatt megsül, fogpiszkálóval ellenőrizzük.