HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Frau Schneider csokoládétortája

2012.04.26. 10:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 csg sütőpor
22 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj
2,5 dl tej
Ízlés szerint egy-két  marék diót vagy egy tábla csokit kockákra törve
 

 

Elkészítés:
Kezet mosunk.

A sütőt elkezdjük felfűteni kb. 180 fokra.

Egy edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, teszünk hozzá egy csipet sót is. A diót vagy a csokit, ha akarunk bele tenni, bele lehet keverni a lisztbe.

Egy másik edényben összekeverjük a cukrot, a tojást, a puha vajat, és a tej felét. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a lisztes keveréket kanalanként, és minden kanál után jól keverjük össze. Végül adjuk hozzá a maradék tejet, és jól keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell kapjunk.

 

Öntsük-kaparjuk át egy kisebb (kb 21 cm átmérőjű) kivajazott-lisztezett tortaformába, ha a diót-csokit nem kevertük a tésztába, itt a tetejére szórhatjuk, majd tegyük a sütőbe.

 

Kb. fél óra alatt megsül, fogpiszkálóval ellenőrizzük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: édes csokoládé torta csoki kakaó sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr494473562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása