Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg túró
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg liszt
1 csipet só
1 késhegynyi sütőpor
1 db tojás
A töltelékhez:
20 dkg ribizlilekvár (nekem málnával is ízlett, és szerintem talán a meggy is jó)
kis fahéjas cukor
esetleg kis mazsola (én kihagytam)
kb 80 dkg - 1kg szilva (besztercei, mert az jó, én csak valami olaszt kaptam, ami kerek, kemény, nem sárga a húsa, és kis, kerek magjai vannak, azért kereszteltem át milánóira)
Elkészítés:
a lisztet, cukrot, sót, sütőport, citromhéjat összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót, majd a vajat és a tojást, tésztát gyúrunk, majd fél órát hűvös helyen (vagy akár a hűtő egy kevésbé hideg zugában) pihentetjük.
A tésztát kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott tepsit (a fenti mennyiség elég egy 25x35 cm-es tepsi kibélelésére).
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát megkenjük a lekvárral, majd a jól megmosott és félbevágott szilvákkal kirakjuk, hogy egy sor a közepével felfelé, majd a következő lefelé legyen.Megszórjuk fahéjas cukorral, esetleg mazsolával, citromhéjjal. Az előmelegített sütőben készre sütjük.