HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Forró napok, hideg étkek

2011.07.10. 15:34 Viktor-a-konyhában

Amikor a hőmérő higanyszála (van még valakinek higanyos hőmérője?) tartósan 30-35 fok fölé kúszik, az embernek egyre kevesebb kedve van bekapcsolni a konyhában található hőtermelő egységeket (tűzhely, sütő), még a tejeskávét is hidegen issza, legalábbis én.

Tombol a nyár.

Ilyenkor megnövekszik az ember folyadék (sör) igény is.

 Továbbá ki nem szeret ásványvizet vásárolni, vagy felcipelni a negyedikre, viszont rossz ízűnek találja a csapvizet, csináljon limonádét: egy másfélliteres kancsóba három evőkenál cukor, egy löttyintésnyi citromlé, és be vele a hűtőbe!

 

A korábbi posztjaim közül megpróbáltam összeszedni párat, ami kevés főzéssel jár, vagy anélkül is elkészíthető, illetve hidegen/hűtve tálalandó. Illetve lehetőleg könnyű, nem fekszi meg az ember gyomrát, ilyen pl. a málnásfröccs.

 

Hogy legyen valami nassolnivaló, csinálhatunk zöldségtálat, az egészséges is, az édesek közül pedig a kihagyhatatlan habkönnyű joghurttorta vagy a tejfölös csodasüti ami először eszembe jut, de tulajdonképpen hidegen készítjük és hűtve tálaljuk a pöttyös kekszet vagy a kókuszgolyót is.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs válogatás édes torta hideg zöldség sós keksz kókusz eper kánikula hidegen nemsütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr903054993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása