HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Tagez

Tejszínes borsós csirkés penne

2011.03.18. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1/2 csirkemell
1 bögre nyers vagy mirelit borsó (persze, lehet konzerv is)
1 közepes vagy kis sárgarépa
1,5 dl tejszín

1 evőkanál morzsolt majoranna
3 evőkanál olívaolaj
2 marék penne

 

Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágom, serpenyőbe rakom, felöntöm egy bögre vízzel, a tejszínnel, jól megsózom (szerintem elbír egy teáskanál sót), hozzáadom a majorannát és a borsót (ha a borsó előfőzött konzerv, akkor csak a vége előtt 10 perccel adom hozzá, de szerintem jobb a friss vagy a mirelit) és közepes lángon elkezdem főzni.

Közben teszek fel sós vizet a tésztának.

Amíg a víz és a csirke melegszik, van idő megpucolni és lereszelni a répát, amit aztán hozzákeverek.

Mire a víz elfő, és sűrű szószt kapok, addigra a csirke is megpuhul, remélhetőleg eddigre a tészta is megfő.


 

6 komment

Címkék: csirke tejszín sós tészta borsó

A bejegyzés trackback címe:

http://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr112709280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

spionmacska 2011.03.19. 11:06:01

1. A hidegre való tekintettel elhagyhatjuk a kézmosást?!
2. A konzerv borsót óvakodjuk 10 percig főzni, legfeljebb forrósítsuk át (max. 1 perc)a már elkészült étellel, különben ehetjük az üres burkokat.
Amúgy rendkívül jópofa, színes, tavaszias étel, ki is fogom próbálni.
NK001

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2011.03.19. 13:40:49

milyen más zöldséggel lehet ezt még elkészíteni? (nem szeretem a borsót..:( )

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2011.03.19. 13:48:14

Pedig a borsó finom, és szép zöld :)

Első körben kukoricával, vagy sárgarépával kísérleteznék, ha még eszembe jut valami, bekommentelem, vagy updatelem a posztot.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.03.20. 16:30:09

@kókuszoscsemege: gomba, zöldbab. Ezek jutottak eszembe. Van egy ehhez hasonló receptem nekem is, de abban fehér bor is van:)

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2011.03.20. 23:49:49

@mutant: ó, a gomba, tényleg, eszembe is jutott, csak elfelejtettem beírni. Esetleg lehet még brokkoli.

helga36 2013.01.10. 11:09:17

@kókuszoscsemege:Szia!
Esetleg:cukkini,kukorica,paradicsom,padlizsán(bár ezzel egy kicsit maceásabb az étel mivel előtte meg kell sütni vagy párolni esetleg csak lesózni a keserű íze miatt).,brokkoli,karfiol talán ennyi elég lesz de ha elhagyod a cukkinit akkor lehet bele tenni egy kis ananászt így hawai-osabb lesz!
Persze ha szereted!